DRACO hidroizolacija u zagrljaju nedirnute prirode – izletište „Orah“ (Orahovica)

 Izletište "ORAH" u OrhahoviciLjeto nam se vratilo, a s njim još jedna turistička sezona. Mnogi turistički kompleksi i izletišta diljem Hrvatske užurbano se spremaju za prihvat novih gostiju i posjetitelja pa smo tako angažirani od strane izletišta „Orah“ u Orahovici za pomoć pri popravku i hidroizolaciji obale.

Zadatak je bio sanirati armirano-betonsku obalu jezera koja je bila u jako lošem stanju. Voda je propuštala na sve strane, a beton se trusio. Prvo je odrađeno pjeskarenje cijele površine kako bi se skinule sve nevezane čestice betona, a nakon toga prešlo se na reparaciju podloge uz korištenje brzovezujućeg cementnog morta DRACO FIX 120. Izvršena je dilatacija površine svakih 10 metara, a onda je uslijedilo nanošenje prajmera DRACO PRIMO 520 (ex Akwagard Primo Epox 2K) po cijeloj površini, u jednom sloju. Spojevi dilatacije popunjeni su s poliuretanski kitom DRACO FLEX 525 (ex Akwaflex 2.5), a preko je zalijepljena butilna samoljepljiva armaturna traka DRACO BAND 120 (ex Akwaband Butyl 10). U sljedećoj fazi uslijedio je postupak izvođenja hidroizolacije. U debljem sloju nanesena je brzovezujuća tekuća guma DRACO GARD 505 (ex Akwagard Rapid). Nakon sušenja nanesen je jedan sloj poliuretanskog zaštitnog premaza DRACO TOP (ex Akwagard top) pigmentiran zelenom bojom. Uslijedilo je posipanje suhim kvarcnim pijeskom granulacije od 0.1 do - 0.5 mm kako bi se dobila protuklizna površina, sigurna za šetnju svih koji žele uživati u veličanstvenoj prirodi Orahovice.

Na ovaj način uspješno je okončana DRACO sanacija i hidroizolacija Orahovačkog bisera, izletišta „Orah“, koje sada s potpunom sigurnošću može primiti stare i nove posjetitelje.

 Izletište "ORAH" u Orhahovici

 Izletište "ORAH" u Orhahovici Izletište "ORAH" u Orhahovici Izletište "ORAH" u Orhahovici Izletište "ORAH" u Orhahovici Izletište "ORAH" u Orhahovici Izletište "ORAH" u Orhahovici   Izletište "ORAH" u Orhahovici

Save